Vogel-nieuws

Het begint kouder te worden, dus de voedertafel wordt druk bezocht! Veel vinken, mezen (soms staartmezen!), turkse tortels, eksters en zelfs kauwen! :D

Jaja, zondag heb ik de eerste boerenzwaluw gezien! Hij was in z'n eentje, maar de rest volgt snel. Ook heb ik de eerste jonge merel gezien in de tuin. Wel vroeg, maar ontzettend leuk! Ik moet goed opletten met de katten dat ze hem niet pakken, maar dat lukt me wel ;)

Ik denk dat ik een nest van een steenuil gevonden heb.. Ofja, de plaats. Daarnet ging ik foto's maken, toen zag ik een steenuil in een gat vliegen van de schuur van de overburen. Ik liep er snel naar toe en nam een foto van de steenuil voor het gat. Misschien wordt dat zijn/haar broedplaats dit jaar!

Jaja, het is bijna lente! De vogels zingen hun borst uit hun lijf! Ook de buizerds.. Ik ging vanmiddag wandelen en de buizerds sloofden zich uit en riepen naar de vrouwtjes. Het was een mooi spektakel, wat ik (hopenlijk) meer ga zien! 

Ha! Vanmiddag een putter gezien! Ik was aan het zappen op de tv, toen ik even naar buiten keek. Een putter vloog weg, en ik kon nog net zijn rode kopje zien. Hopen dat hij terug komt! Cool

Nieuwe reacties

07.08 | 10:50

Hoi Charlotte, bij toeval kom ik jouw mooie site tegen met foto's die ik gemaakt heb. Het ik vind het erg leuk dat je zo met vogels bezig bent.

...
31.01 | 19:47

Beste Charlotte,

Wat is jouw mening over de vogeltelling van dit jaar? Ik maak persoonlijk zorgen over de opkomst van de mussen.

...
20.07 | 15:31

Goed bezig Charrie

...
20.07 | 15:26

wat een ambachtelijke flex! ga zo door, alleen laad hij wat traag.

...